Začeti je težko. Pa je res?

Kako začeti in najti svoj uspeh?

V življenju se velikokrat znajdemo na razpotju poti oziroma na razpotju poslovnih priložnosti, ki se nam v danem trenutku ponujajo.

Osebno prihajam iz delavske družine, nikoli se nismo pogovarjali o podjetništvu oziroma o poslu, s katerim se ukvarjam danes. Včasih se mi zdi, da imamo otroci iz delavskih družin veliko večjo možnost, da iz sebe nekaj naredimo. Starši nas namreč ne omejujejo oz. nam poklica, ki si ga želijo oni in samo oni, ne polagajo že v zibelko. Zelo sem vesel, da me nikoli niso omejevali z njihovimi željami ali neuspehi. Velikokrat me ljudje vprašajo, kako mi je vse uspelo oz. po kakšni poti bi šel, če bi še enkrat začenjal. Vedno, ko razmišljam o tem, pridem do istega zaključka. Najboljša odskočna deska je prodaja, saj ne potrebuješ, razen komunikativnosti nič, da lahko pričneš s poslom. Zanimivo je, da je osnovni kapital dejansko “kuli” in podjetje, da lahko podpišeš posredniško pogodbo. Vse ostalo pa imaš oz. se naučiš od svojih mentorjev. Najboljši pa so se naučili iz prakse na terenu.

S prodajo sem se srečal že v 1. razredu osnovne šole, saj sem iz plastičnih vrvic izdeloval obeske in zapestnice. Le-te sem potem prodajal po šoli za 100 SIT (slovenski tolar). Ko je to izvedela učiteljica, je takoj urgirala in klicala starše, češ kaj se z mano dogaja. Tako sem bil primoran s tem prekiniti in sem zato zaslužil le kakih 20.000 SIT. Vseeno je bil to zame velik zaslužek. Nekaj let kasneje, ko sem imel 12 let, sem si želel delati kot starejši brat preko študentskega servisa, ampak ker sem bil premlad in seveda NEštudent to ni šlo, zato sem se odločil prodati svoje LEGO kocke. Naredil sem katalog in začel objavljati preko “Bolhe” in forumov za kocke. Hitro se mi je posvetilo, da moram prodajati po 1 kos kock, ker ljudje iščejo specifične kocke. S tem sem se ukvarjal nekaj let in si prislužil denar s katerim sem kasneje plačal izpit za avto in kupil avto.

 

Že pri 16. letih pa sem se znašel v pravi direktni prodaji. Pričeli smo s prodajo knjig na vratih. Ravno tukaj pa sem se naučil ogromno veščin, ki jih uporabljam še danes, bodisi na “vratih” bodisi na sestankih! Nikoli se nisem predal, ne glede na 1000x slišano besedo NE. Ne glede na to, da nisem imel ničesar in sem šel na teren s kolesom. Danes po približno 10 letih prodaje, pa imam v arhivu preko 100.000 uspešno zaključenih strank in nekje 3000 tržnikov (120 aktivnih) iz vse Slovenije. Včasih je potrebna samo velika želja in seveda motivacija za delo.

Človek vedno potrebuje razlog, vendar tudi samo to ni dovolj, potem je potrebno ogromno AKCIJE in prakse! Nikoli nisem potreboval knjig ali predavanj, saj sem vedel kaj moram narediti, če želim uspeti in si urediti svoj življenjski slog, kot ga živim danes. Nikoli te nebo mogel nihče motivirati dovolj, da ti bo uspelo. Motivacija mora prihajati iz TEBE, iz notranjosti. Želeti, vztrajati in delati! Vedno se moraš na začetku svoje poslovne poti vprašati, kaj sploh je zate uspeh. Nekdo je zelo uspešen, ker dela v dobri ekipi in naredi ogromno na samozavesti, nekoga privlači denar in luksuz. Nekdo pa zelo rad pomaga drugim ljudem, da odkrijejo svojo zgodbo in najdejo svoj cilj v življenju,…

Za konec pa ne morem niti mimo dejstva, da je vedno za vsak uspeh potrebno tudi nekaj sreče in hrabrosti, da se vse stvari poklopijo kot se morajo!

Imejmo se radi in si pomagajmo!

 

Hvala za vaš čas.