Kaj je pravi cilj mladega človeka?

 

Kaj je pravi cilj mladega človeka!

Vsak mlad človek ima nekakšen cilj, kaj želi storiti v življenju iz sebe. Imamo različne karakterje, različne poglede na svet in tudi različne potrebe, kaj si sploh želimo.

Predstavil vam bom, kako sem jaz želel graditi svoj posel, kako sem si postavil cilje,… Vedno sem si želel biti podjetnik, verjetno zato ker sem prihajal iz delavske družine. iOpazoval sem obrtnike, ki so se gibali okoli nas, vendar takrat si nisem predstavljal, kaj to dejansko pomeni. Danes vem, da sem stopil v velike “čevlje”, v katerih se zaenkrat dobro znajdem. A vendar velikokrat pride izziv, katerega si marsikdo s klasičnega posla sploh ne more predstavljati. Zelo zanimivo je, da posel s katerim se ukvarjam zahteva celega človeka praktično 24/7 vseh 365 dni leta. Sodelujem z veliko tržniki, ki so na terenu ob vseh mogočih in nemogočih urah. Naš posel je poseben tudi v tem, da potrebuje ogromno motivacije, ki jo moraš posredovati tržniku, ko jo potrebuje. Seveda se ne pritožujem, delam kar sem si vedno želel. Velikokrat pravim, da to ni posel, saj se ukvarjam s tem kar želim in kadar želim.

Pomembno je , da imam zelo razgiban urnik, saj sem človek, ki zelo težko zdrži pri miru ali na enem koncu več kot kakšno uro. Razgibanost mi tako omogoča, da tudi sam vztrajam in najdem motivacijo za dosego ciljev.

Vsak človek potrebuje cilje, saj te le to vodi naprej po življenski poti. Napredovanje ne pomeni vedno v denarnem smislu. Napreduješ lahko po družbeni lestvici, po osebni čustveni plati, ipd.  Eden izmed mojih najpomembnejših ciljev, je vedno bila pomoč ljudem, tako strankam kot sodelavcem. Nekako sem mnenja, da več kot nas je uspešnih na istem mestu, posledično lahko skupaj naredimo več uspešnih projektov in uspešnih poslovnih zgodb. Velik cilj, ki sem ga vedno imel so bile nepremičnine.  Velik del zaslužkov, ki jih generiram mesečno, investiram v nakupe apartmajev, pisaren, zemlje,… Vedno sem izhajal iz reka starih, “modrih” ljudi, ki so govorili DENAR, ZEMLJA IN ZLATO.

Mislim da, če v današnjem svetu znaš pravilno razpolagati z denarjem, lahko narediš uspešno podjetje in uspešne zgodbe. Vsekakor pa je bistveno delo, ki ga opraviš pred tem, da lahko sploh investiraš.

Vsak človek ima svojo zgodbo. Moja se vrti predvsem celo življenje okoli prodaje, od knjig, časopisev, elektrike, sončnih elektraren, telekomunikacij, do prodaje oglaševalskega prostora. Tukaj se sigurno moram zahvaliti staršem, ki so me vzgojili v odprtega človeka, ki ni imel predsodkov pred nasproti sedečim človekom. Vedno najprej vsakega spoznam in si šele potem ustvarim svoje mnenje. Predvsem v domači Sloveniji sem opazil, da druge ljudi velikokrat sodimo po besedah drugih. Vtisi in mnenja drugih nas hitro lahko opečejo, saj so ljudje zelo pristranski iz različnih razlogov. Od same nevoščljivosti do vseh zlobnih besed, ki jih izrečemo o tretjem človeku.

Vedno bodite pripravljeni tvegati in izgubiti, edino na ta način boste lahko tudi dobili in zmagali, saj brez tveganja in trdega dela nikoli ni uspeha. Nekako najpomembnejše stvari v življenju, ki jih morate upoštevati so delo: spoštovanje, upanje in pomoč sočloveku.

 

Ob tem bi morda izpostavil še moje cilje za prihodnost. Predvsem želim stremeti k razvijanju nepremičninskih projektov. Vse od velikih pisarniških kompleksov do butičnih hotelov. Veliko vlagateljev srednjih let me želi preusmeriti v drugačne projekte. Vedno se rad učim in poslušam starejše, a vseeno imam nekatere svoje zamisli, ki jih želim realizirati. Držim se in vedno delam po “kmečki pameti” oz. po svoji lastni presoji.

Upam, da sem z zgronjim zapisom komu pomagal na poti ustvarjanja lastnih ciljev, da je sprevidel, kaj si želi in v katerih panogah je že močan. Moj nasvet je, da vedno razvijaj sebe in področja kjer si močan, ne delaj kar ti ne gre. Cilj naj pride iz človeka, trudite se, da nikoli ne prevzemate ciljev drugih ljudi. Sploh pa ne ciljev, ki vam jih nekdo vsiljuje! Velikokrat se uspešna družinska podjetja že v drugem kolenu razdrejo, ker starši želijo, kar njim ni uspelo.

Bodimo lepo, pomagajmo si in imejmo se radi!

 

Hvala za vaš čas.