Človek ne kupi produkta ali storitve, kupi emocijo in zgodbo!

Človek ne kupi produkta ali storitve, kupi emocijo in zgodbo!

Predno se odločiš, da boš prodajal produkte ali storitve, moraš najprej spoznati svoj trg. Spoznati ga moraš do potankosti, vse do največjih podrobnosti. S tem boš lahko razvil zgodbo in iz nje izvabil prave emocije, ki bodo prodajale storitve ali produkte.

Vedno se prodaja zgodba oz. rešitev, nikoli se ne prodaja problem, ki ga ima stranka. Človek vedno stremi k rešitvi za svoje probleme, vedno išče izhod iz njih. Se pravi, vedno se najprej vprašaj, kako bo tvoj produkt pomagal stranki. Dobil boš odlično zgodbo in močnejša oz. večja kot je branža, lažje in več boš zaslužil. Vedno govori dejstva, ker človek potrebuje prave besede, ki so direktno povezane z njegovo težavo in ko zadeneš bistvo, boš zaključil prodajo.

Zaključek prodaje

Zaključek mora biti hiter in jedrnat. V nekaj besedah moraš zaključiti prodaja. Ne dovoli si, da stranka najde tvojo šibko točko ali trenutek zmedenosti, ker se lahko prelomi prodaja in lahko izgubiš stranko oz. se podaljša prepričevanje. Med dejstvi oz. zgodbo in zaključkom prodaje ne smeš narediti opazne spremembe, ker če stranka opazi, da si začel zaključevat prodajo, bo v veliko primerih posel padel v vodo. Bodi pretkan, a vseeno pošten in realno predstavi zgodbo. Poišči temo, ki jo ima stranka rada, poišči skupne točke in jo spravi v dobro voljo, predno greš v zaključek prodaje.

Bodi dovolj samozavesten, da bo stranka videla, da si ji prinesel rešitev! Prodaj in ne odidi! Stranko umiri in počasi pripravi teren za odhod. Prehitro zapuščanje stranke, lahko v njenih očeh povzroči negotovost in dvom! Bodi strankin prijatelj ali zaupnik, da se lahko vedno obrne nate.

 

Vztrajna drža. Tudi Patrik je vztrajal v težkih situacijah

Zadovoljstvo je potrebno znati unovčiti

Zadovoljne stranke moraš znati unovčit. In tu ponovno še kako pride prav zgodba in emocije. Ne pozabi jo nagovoriti tudi za priporočilo. Vedno uporabi: »Vem da boste zadovoljni, zato se priporočam, da nas komu priporočite!« Stranki povej kaj potrebuješ, le tako ti bo lahko pomagala in ti pripeljala se kakšno stranko! Bodi zanesljiv prodajalec, ki hitro pridobi zaupanje.

Ni težko, iščemo pa mlade ambiciozne, ki bi se radi brezplačno naučili vseh veščin in poleg tega še dobro zaslužili, oddaj prijavo na obrazcu ali nam piši na patrik@pjagodic.net!

Ne potrebuješ izgubljati toliko časa kot sem ga jaz. Z veseljem te praktično na učim, kako se zaključi stranke!

Bodimo lepo, pomagajmo si in imejmo se radi!

Hvala za vaš čas.