Prodati in zmagati bitko s stranko

Prodati in zmagati bitko s stranko

“Vsak dober prodajalec velikokrat pred zaključkom prodaje sliši nekaj NE-jev. A takrat ne obupa ampak najde način, kako prepričati stranko, da na koncu le-ta reče JA!”

Vsi, ki se ukvarjate s prodajo, verjetno že veste, da potrebujemo vložiti kar nekaj energije, da prepričamo stranko oz. ji nekaj prodamo! Glede na izkušnje in dolgoletno delo na področju prodaje, bi vam rad predstavil nekaj nasvetov, kako lahko dvignete svoj procent uspešno zaključenih prodaj!

Najpomembnejša stvar pri prodaji je, da človek ne čuti, da ste prišli ali ste spregovorili samo zato, da mu nekaj prodate. Bodite malo “zviti”, bodite svetovalec! Vedno se predstavite na tak način, ljudje namreč ne marajo prodajalcev. Beseda prodajalec v večini večkrat odzvanja negativno. Nikoli ne smete v prodajo direktno s produktom ali storitvijo, ampak pomembno je, da ugotovite strankin problem. Pravi prodajalec oz. “star maček” v prodaji, bo stranko prvo izprašal, kaj ji manjka, kaj želi, kaj rada počne,… šele potem se bo lotil reševanja problema! Zavedaj se, da dejansko prodaja pomeni rešiti strankin problem oz. ustvariti problem v strankinih mislih in glavi, ter ga rešiti. Nikoli se ne prodaja direktno, ampak vedno zaključujemo prodajo na eleganten način pogovora. Zato je ključno, da znate peljati stranko skozi vse te faze prodaje, da na koncu ostane le še “DA!”, potrebujem, želim,…

Verjeli ali ne, prodamo lahko vse. Ne glede na ceno in kvaliteto, vse ima svojega kupca. Ampak pomembno je, da stranki svetuješ in dejansko stremiš k temu, da ji pomagaš. Tako se boš lahko k njej še vračal ali pa boš na ta način dobil priporočila za naslednje prodaje.

Prodaja je kakor igra, vedno ima zmagovalca! Včasih je to stranka, predvsem kadar  je tržnik na začetku svoje poti. Takrat mu največkrat zmanjka nekaj znanja in izkušenj za zaključek. Vendar pa mora biti v večini primerov zmagovalec tržnik!

Verjamem, da ne razumeš vsega, zato ti bom z veseljem pomagal s svojimi več kot 10 letnimi izkušnjami, da boš tudi ti tisti, ki boš znal zaključit stranko!

Bodimo lepo, pomagajmo si in imejmo se radi!

Hvala za vaš čas.

Vztrajna drža. Tudi Patrik je vztrajal v težkih situacijah